Warme dekenkast ook voor afdeling dagopname/kort verblijf Lelystad

“Voorafgaand aan een onderzoek of na een operatie hebben patiënten het vaak koud. Een warme deken wordt op zo’n moment als heel prettig ervaren”, vertelt teamleider dagopname/kort verblijf Marianne de Groot. Dankzij de Vriendenstichting beschikt de afdeling dagopname/kort verblijf in Lelystad sinds kort over heerlijke warme dekens.

 

Marianne de Groot ontving de warme dekenkast uit handen van Eddy Vlijm, voorzitter van de Stichting Vrienden van St Jansdal. "Gezondheid is het belangrijkste bezit", aldus Vlijm.  Hij zet zich dan ook graag in om een bijdrage te leveren aan een aangenamer verblijf in het ziekenhuis.

 

De Vriendenstichting ondersteunt met de opbrengst van donaties en giften extra voorzieningen voor patiënten. Het gaat om projecten die buiten het reguliere budget van het ziekenhuis vallen. Daar waar het ziekenhuis zelf garant staat voor de primaire zorg, voegen de voorzieningen die door de vriendenstichting financieel worden ondersteund een extra dimensie toe. Hierdoor wordt het verblijf voor de patiënt aangenamer gemaakt.