Sfeervolle huiskamer voor patiënten geriatrie Lelystad

Op feestelijke wijze is de huiskamer geriatrie geopend in ziekenhuis St Jansdal Lelystad. De huiskamer biedt kwetsbare oudere patiënten voortaan een huiselijke plek tijdens het wachten op diverse onderzoeken. De Stichting Vrienden van St Jansdal heeft via de oliebollenverkoop en in samenwerking met Outlet de Tol en Textline Reclamecentrum gezorgd voor de inrichting van deze huiskamer.

 

“Een bezoek aan het ziekenhuis kan zeer ingrijpend zijn, zeker voor ouderen”, vertelt internist-ouderengeneeskunde Ouafae Karimi. “Ik vind het daarom fantastisch dat oudere patiënten net als in Harderwijk in een sfeervolle huiskamer kunnen verblijven op de dag dat zij onderzoeken moeten ondergaan.”

 

Betrokkenheid

Broer en zus Dennis en Esther Tolhuysen van Outlet de Tol waren nauw betrokken bij de inrichting en financierden een groot deel van de meubels. Esther: “Als firma willen wij graag bijdragen aan de maatschappij en daarnaast heb ik ook iets met ouderen. Het gevoel dat ouderen bij een bezoek aan het ziekenhuis kunnen verblijven in een rustige en huiselijke omgeving voelt voor mij heel goed. Wij zijn blij dat wij juist hieraan hebben kunnen bijdragen.”

 

Zorg voor de oudere patiënt

Geriatrie is speciaal gericht op kwetsbare ouderen. Deze ouderen hebben vaak meerdere aandoeningen tegelijk. Het is belangrijk om hierop de zorg goed af te stemmen. Patiënten krijgen op de poli geriatrie op één dag in alle rust onderzoeken en uitleg. “Tijd en aandacht is van groot belang om de problemen helder te krijgen en de patiënten te stimuleren hun wensen te uiten ten aanzien van de behandeling”, geeft Karimi aan. “Het doel is uiteindelijk dat deze patiënten zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren, met behoud van kwaliteit van leven en waar mogelijk deze te verbeteren.”

 

Met het openen van de deuren van St Jansdal Lelystad openende ook de poli geriatrie, een nieuw specialisme in Lelystad. Nu elf maanden later beschikt de polikliniek over een prachtige huiskamer. Het team van geriatrie is de Vriendenstichting, Outlet de Tol en Textline Reclamecentrum bijzonder dankbaar voor de inrichting.

 

Het team geriatrie samen met sponsoren in de net geopende huiskamer