Sponsordiner

Bijna 18.000 euro voor hand- en voetmassages

 

Op vrijdag 23 juni jl. organiseerde de Stichting Vrienden van St Jansdal een sponsordiner in het Dolfinarium. Tien medisch specialisten kookten onder leiding van sterrenkok Rik Jansma van restaurant Basiliek. Leden van het management bedienden de 115 gasten. Het was een fantastische avond voor alle partijen,  met een mooi financieel resultaat: een netto opbrengst van € 17.717,--.

 

De gasten werden welkom geheten door Esther Rozeboom, lid van het bestuur van de Vriendenstichting en daarna toegesproken door Relinde Weil, voorzitter van de Raad van bestuur van St Jansdal. De ontvangst vond plaats in het Zeeleeuwentheater. Na een korte zeeleeuwenshow ging het gezelschap naar restaurant De Dageraad alwaar de koks en de bediening klaar waren voor de start van het exclusieve vijfgangen diner. De aanwezigen genoten van de heerlijke gerechten. Tijdens de avond vonden nog enkele fondsenwervende activiteiten plaats, waaronder een veiling.

 

Opbrengst

De opbrengst is bestemd voor hand- en voetmassages voor patiënten die chemotherapie moeten ondergaan. Deze zorg is erop gericht om de ziektebeleving positief te beïnvloeden.

Patiënten die chemotherapie krijgen voelen zich vaak gespannen en niet fit tijdens de toediening van de medicijnen. Hierdoor zien zij toenemend op tegen de behandelconsulten en hebben vaak ook meer last van de bijwerkingen. Door tijdens de toediening van de chemokuur de focus te verleggen door middel van hand- of voetmassage, voelen ze zich meer ontspannen en prettiger. Gebleken is dat door vermindering van bijwerkingen dit een duidelijk verbetering van kwaliteit van zorg voor de oncologische patiënt oplevert. Patiënten zijn zeer dankbaar voor de mogelijkheid tot hand- of voetmassage. Tijdens het sponsordiner werd een film vertoond waarin patiënten hun ervaringen vertellen over de hand- en voetmassages. Het is indrukwekkend om te horen wat deze massages voor hen betekenen.

 

Projecten

‘Geven voelt goed’. Dat is de slogan van de Stichting Vrienden van St Jansdal in Harderwijk. De Vriendenstichting is al actief sinds 1989 en heeft als doelstelling projecten te financieren die niet uit het reguliere ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Het gaat om projecten die bijdragen aan het realiseren van een genezend klimaat. Soms betreft het kleine en soms grote extra’s die het verblijf in het ziekenhuis kunnen veraangenamen voor patiënten en bezoekers.

 

Naast aandacht voor de kwetsbare ouderen, oncologiepatiënten en chronisch zieke patiënten heeft de Vriendenstichting met het project ‘Angst verminderen bij kinderen’ ook aandacht voor de jonge patiëntjes die in St Jansdal behandeld worden.

 

Wij zijn alle sponsoren van het diner zeer dankbaar. We noemen in het bijzonder Rik Jansma van Basiliek en het Dolfinarium. Datzelfde geldt voor alle medewerkers die zich belangeloos hebben ingezet voor dit evenement. Mocht u de Vrienden van St Jansdal willen steunen, dan is het mogelijk om donateur of bedrijfsvriend van de Stichting te worden. Natuurlijk zijn ook eenmalige giften hartelijk welkom. Bekijk ook de foto's voor een sfeerimpressie van de avond.

  

Wilt u ook een keer van de partij zijn bij dit bijzondere sponsorevenement en zo een steentje bijdragen aan het welbevinden van onze patiënten in ziekenhuis St Jansdal? Stuur dan een mailtje naar St.Vrienden.van@stjansdal.nl onder vermelding van: "Ja, ik ontvang graag een uitnodiging voor het eerstvolgende sponsordiner".