Aanschaf van Robot dinosaurus voor kinderen

Pleo dino kan zieke kinderen helpen. Het spelen met de dino kan stress, angst en verveling tegengaan. Het is ook een afleiding tijdens vervelende onderzoeken en behandelingen, zoals infuus- en bloedprikken, een sonde inbrengen, bloeddruk meten of vernevelen bij benauwdheidsklachten. Een robot is ook helemaal van deze tijd.
De dino reageert op geluiden en aanraking, is dol op knuffelen en laat duidelijk merken of hij verdrietig of blij is. Met de zogenaamde “leerstenen” kun je de dino van alles leren. Als zijn maag knort en hij wordt sloom, geef je hem een blaadje te eten. Dan knapt hij weer op (maar hij laat eerst nog wel een kleine boer). Hoe snel Pleo volwassen wordt hangt helemaal af van de aandacht die je hem geeft. Pleo is een Camarasaurus die 52cm lang is (en blijft). De technische dienst van het ziekenhuis St Jansdal heeft al een grot voor Pleo gebouwd.

 

Dankzij Univé (vestiging Harderwijk/Putten), de regelmatige bijdrage van Henk Bakker potloodtekeningen, de kerstactie van OBS 't Kofschip uit Zeewolde en de jubileumactie van het Christelijk College Nassau Veluwe uit Harderwijk hebben we dit project kunnen financieren.