Jan Douwe Kroeske

Presentator radio en televisie en eigenaar mediaproductiebedrijf Double 2

 

"Ik ben niet van zo heel veel instanties ambassadeur, om de simpele reden dat ik presentator voor radio en televisie ben, een eigen mediaproductiebedrijf heb en als het even kan ook nog wat wil hardlopen, wil koken en met mijn vrouw en dochters en vrienden wil zijn. Maar.....tegen het verzoek van het ziekenhuis St Jansdal mag ik geen nee zeggen, sterker: ik wil ook geen nee zeggen. Want in een ziekenhuis gebeuren dingen die belangrijk zijn: mensen die medische zorg nodig hebben, verdienen de allerbeste zorg die er op dat moment te vinden is....Ik denk dat Harderwijk zo'n plek is. Er wordt veel en voortdurend vernieuwd in het ziekenhuis, dat is een goed teken! Dat wil namelijk zeggen dat de leiding en de medewerkers van het St Jansdal voortdurend zoeken naar de allerlaatste technieken en meest betrouwbare medische zorg....En dat is iets waar ik me bij betrokken voel......"

 

Biografie

Jan Douwe Kroeske: “Geïnteresseerd in de wereld van muziek, wetenschap, techniek en sport” Je kunt wel een sprekende pop zijn maar dan ben je nog geen presentator. Kom op zeg. Net zo goed als dat de gemiddelde leraar nog geen deejay is. (Inderdaad, Jan Douwe Kroeske wás geen gemiddelde leraar). Twee geesteskindjes koestert Jan Douwe. ‘Jules Unlimited’ en ‘2 Meter Sessies’. Voeg daar het programma ‘Jan Douwe op zoek’ bij, en de wonderlijke mix van deze radio- en TV-man is compleet. Breed geïnteresseerd is hij. Nieuwsgierig naar de wereld van de muziek, wetenschap, techniek en sport. De wereld achter de wereld. En ach, in een nuchtere bui weet Jan Douwe de link te leggen tussen wie hij is en wie hij was, namelijk leraar. Het gaat om het organiseren van inhoud. Het is een presentatievak. Jan Douwe kwam en zag. Hij liet zich boeien door muzikanten en techneuten. En gevoeglijk kwam hij tot de conclusie dat deze mensen wel wat overeenkomsten vertonen. Mensen, vaak zonder oog voor de wereld om zich heen, opgaand in hun grote passie. Jan Douwe is nogal beweeglijk. Hij deed van alles. Voor de publieke omroep zette hij zich in als presentator van onder meer ‘2 Meter De Lucht In’, ’12 steden 13 Ongelukken’, ‘Jules Unlimited’, ‘2 Meter Sessies’, ‘Living Stone’, ‘Bonzend Hart’ en ‘NOS Langs de Lijn’. Voor de commerciële omroep vestigde Jan Douwe zijn naam als presentator van ‘Jan Douwe op zoek’, ‘2 Meter Sessies’ en ‘Leven in de Brouwerij’.

 

Sinds 2001 runt hij zijn eigen mediaproductiebedrijf, Double 2. Via Double 2 kreeg tv-kijkend Nederland al een stel fraaie tv-producties aangeboden: Zomercarnaval, Parkpop, Festival Mundial, Alles voor Goud, Cuby & the Blizzards "40 Jaar the Blues", 50 Jaar Nederpop, De Nationale Nederpop Nacht. Momenteel is Double 2 trotse bedenker en uitvoerder van het Duurzaamheidsplatform Llowlab op het Lowlands-festival en verzorgt 't muziekproducties voor Entertainmentbedrijf Ziggo, waaronder "2 Meter Sessies".